Så fungerar EN BOK ÅT ALLA
Ansökan
Bokurval
Tidigare projekt
Örkelljunga
Borås (06/07)
Boxholm (07/08)
Filipstad (06/07)
Flen
Göteborg, Askim
Göteborg, Tuve (07/08)
Hällefors
Höganäs
Kalmar, Torsås, Högsby och Mörbylånga
Kinnarp
Kopparberg (09)
Kungshamn (06/07)
Lerum
Mora
Motala (09)
Norrköping
Osby
Partille (06/07)
Sölvesborg (09)
Skärholmen (Stockholm)
Smedjebacken (07/08)
Sollefteå
Strömstad
Sundbyberg (06/07)
Svängsta (09/10)
Västerhaninge
Vaggeryd
Vimmerby
Ystad
Boktips och länkar
English summary

Boxholm (07/08)


Lästips från Åsbo skola

Från Åsbo skola i Boxholm kommer sommarhälsningar genom Susanne Nilsson. Fem klasser i år F-6 har deltagit i läsprojektet, som varit mycket uppskattat av elever, föräldrar och personal. Så här sammanfattar hon projektet:

"Mjölby Bok- & Pappershandel har under veckan haft besök av elever från Åsbo skola. Eleverna har haft förmånen att få välja en alldeles egen bok. Bokhandeln deltar tillsammans med Åsbo skola och Boxholms bibliotek i år i det riksomfattande läsprojektet - EN BOK ÅT ALLA som bedrivs tillsammans med bibliotek och lokala bokhandlare. Syftet med projektet är att stimulera läslust och läsvanor i hem och skola.

Eleverna i Åsbo har haft klassrumsbesök av både personal från Mjölby Bok- & Pappershandel och Boxholms bibliotek. Eleverna hade förberett frågor till dessa tillfällen. Frågor som dök upp var t.ex. vilka böcker som är populärast? Vilka är de flitigaste bokköparna? Hur många är det som jobbar på bokhandeln?

Ett uppskattat inslag i projektet har varit elevernas bokrecensioner som nu finns uppsatta som boktips hos bokhandeln.

Eleverna har under april fått lämna in lappar med sina önskemål. Det enda kravet som funnits är att det ska vara en skönlitterär bok. Dessa önskemål har vi i möjligaste mån försökt att uppfylla.
– Det är bara ett fåtal elever som fått göra nya val, säger Åza Djerf som är ansvarig för Mjölby Bok - & Pappershandel.

Det var ett gäng förväntansfulla elever som i strålande solsken satte sig på bussen och åkte till Mjölby för att hämta sina böcker. Klasserna passade på att stanna kvar hela skoldagen i Mjölby. Eleverna i de lägre åldrarna hann med att besöka Mjölby bibliotek och Mjölby Hembygdsgård. De tog en fikapaus i lekparken och passade på att mata änderna. Naturligtvis hann de även med ett besök i glasskiosken innan det var dags att åka hem till Åsbo skola igen."