Vi vill göra det enkelt för alla som vill fira Världsbokdagen! Från och med den 23 april och 2 veckor framåt kan du sms:a en bok till någon som du vill ge en ny bekantskap. Mottagaren visar upp sitt sms i närmsta bokhandel och får sin bok. Enkelt!

Sedan mer än 100 år tillbaka har man i Katalonien i Spanien firat Världsbokdagen den 23 april genom att ge bort en bok. En tradition som Svenska Bokhandlareföreningen vill föra vidare tillsammans med bokhandlare runt om i landet.

Jens Lapidus är vår nya bekantskap. Han har i sina böcker uppmärksammat klasslyftornas och segregationens Sverige. Ett Sverige som fortfarande är okänt för många av oss.  Jens Lapidus tycker att Världsbokdagen har en viktig funktion att fylla. Något vi naturligtvis är väldigt glada över!

1995 förelsog UNESCO, FNs organisation för utbildning, vetenskap, kultur och kommunikation att Världsbokdagen skulle firas världen över. Världsbokdagen ska vara en festdag, där firandet av böcker, författare och läsning samt värnandet om upphovsrätten står i centrum.

Klicka här för att sms:a en bok!