Föreningen firade på Nalen

Bokhandlare från hela landet samlades i början av september för att delta i firandet av Svenska Bokhandlareföreningens 125-årsjubileum som hölls på Nalen i Stockholm. Man firade att 48 bokhandlare möttes i Jönköping år 1893 för att bilda det som idag är Svenska Bokhandlareföreningen.

 

Kvällens program innehöll bland annat en historisk tillbakablick av Leif Olsson. Ordförande Mats Ahlström funderade över bokhandelns nutid och Petter Askergren höll ett bejublat inslag om språkets betydelse och sina egna vedermödor för att bemästra det till den nivå han idag är på som rappare, författare och företagare.

 

 

 

 

 

Under kvällen delades Dag Klackenbergs Stipendium ut till Cecilia Helsing, Akademibokhandeln för hennes insatser bland annat i kampanjerna Världsbokveckan och Läslovet.

Kiruna Bokhandel företrädda av Tora Lindberg vann tävlingen om kända boklådor i litteraturen och åkte hem med ett resestipendium på 20.000 kr.

Svenska Bokhandlareföreningen tackar alla gäster och deltagare som tillsammans gjorde kvällen innehållsrik och minnesvärd. Om ytterligare 25 år är det dags för 150-årsjubileum.