Har du några läsplaner för sommaren?

Annika Bengtsson, författare:

– I sommar ska jag äntligen läsa Bodil Malmstens Så gör jag. Jag läste nyligen Leif GW Perssons Gustavs grabb och blev nyfiken på hans trilogi om Palmemordet. I övrigt blir det, som vanligt om somrarna, en hel del Maria Lang. De tjugo första håller än.

 Anne Liljeroth, romandebuterar i september:

– Jag längtar efter att läsa Therése Söderlinds Vägen mot bålberget och Eva Rydingers bok Fotografen. Sen på tur står David Grossmans, På flykt från ett sorgebud på nattduksbordet och svenska deckare: Sofie Sarenbrant, Kepler och Kristina Ohlsson.

 Annika Koldenius, skribent och litteraturkritiker:

– Jag försöker ha så lite läsplaner som möjligt, ta semester från recenserandet och bara läsa på plötslig lust. Men jag ska bara läsa på engelska! Bring up the bodies och Middlesex, men säkert också läsa om något av PD James, EM Forster eller Woolf.

 Caroline Hainer, författare och journalist:

– Mitt läsprojekt är att skjuta upp läsningen av The Marriage Plot av Jeffrey Eugenides. Komplicerad kärlek och psykisk ohälsa tyder på att jag kommer att älska den. Men är den för bra kan jag omöjligt skriva min egen bok, så jag skjuter upp läsningen.

Text: Nils Pennlert