Kunderna får bonus

Ensamrätt på försäljning av titlar med extrakapitel och annat bonusmaterial. Så ska Waterstones mota Amazon i grind.

Striden om de brittiska bokkunderna trappas upp.

Under fjolåret tvingades 400 brittiska butiker stänga. Omsättningen på e-böcker fördubblades under samma år, men den absolut största fienden för boklådorna är fortfarande nätbutikerna.

Bokkedjan Waterstones har nu inlett en hårdsatsning med vilken de hoppas kunna slå tillbaka mot Amazon och dess gelikar.

Enligt The Independent har Waterstones skrivit kontrakt med ett flertal brittiska förlag för att få ensamrätt på att sälja titlar försedda med unikt bonusmaterial.

Idén i sig är inte helt ny men enligt brittiska journalisten Philip Jones på branschtidningen The Bookseller handlar det nu om en större lansering:

– Det har gjorts tidigare av bland annat Foyles och även oberoende butiker, men Waterstones försöker nu göra de här titlarna mer synliga som en del av en bredare marknasföringsplan. Det är en bra strategi. Alla former av skillnader mellan de fysiska butikerna och internethandeln är värda att utforska.

En av de nyutgåvor som ingår i Waterstones bonussortiment är en pocketversion av I persikoträdets skugga, försedd med ett nytt kapitel.

Författarinnan bakom boken, Joanne Harris, har själv förklarat att kapitlet kan ses som en epilog till boken, eller en prolog till en helt ny historia.

Ytterligare en titel som förärats med bonusmaterial för Waterstones köpare är Claire Tomalins Charles Dickens: A Life. Den utökade utgåvan erbjuder en karta över London.

Att de engelska boklådorna satsar på bonusutgåvor har skapat internationella svallvågor. Bo Holmberg, försäljningschef på Akademibokhandeln, menar att systemet kan bli aktuellt även i Sverige.

– Frågan är relevant och har dykt upp med jämna mellanrum. Vi har folk som tittar på hur man skulle kunna arbeta på det här sättet.

Text: Niklas Strömberg