Nu startar Världsbokveckan – Bokhandelns speciella insats för att ge barn möjlighet att upptäcka böckernas fantastiska värld!

PRESSMEDDELANDE: På Världsbokdagen den 23 april startar Världsbokveckan i bokhandeln. Satsningen riktar sig till skolklasser med barn i åldrarna 9–12 år och genomförs i samarbete med en rad förlag och författare. I år är genomförandet delvis digitalt.

I tre inspirerande filmer får barnen följa med på besök i bokhandeln och träffa aktuella författare som skriver om ämnen som skräck, kärlek och forskning. Tanken är att filmerna skall locka till läsning och eget skrivande och kunna integreras i undervisningen.

Skolklasser som sett filmerna har dessutom chansen att lägga vantarna på en av totalt 560 Världsboklådor som innehåller 18 olika böcker och kan hämtas ut i den lokala bokhandeln när pandemin tillåter. För att ha chans att få en låda skall klassen lösa en utmaning som släpps tillsammans med filmerna. Till konceptet hör också ett kompendium som stöttar fortsatt bokprat i klassrummet.

Läs pressmeddelandet här: 2021-04-22 – Pressmeddelande – Världsbokveckan