Krisstöd från Kulturrådet – Nu är det dags att ansöka!

Bokhandlare som drabbats hårt av pandmin kan nu söka stöd för att täcka kostnader och investeringar under hela 2021.

Nu har Kulturrådet öppnat för dem som drabbats hårt av pandemins effekter och vill söka krisstöd från Kulturrådet. I ansökan skall man beskriva hur man drabbats av pandemin och vilka kostnader man behöver bidrag till för att klara krisen. Man kan också söka stöd till främjande insatser och till smittsäkra kulturevenemang.  Sista ansökningsdag är den 2 mars.

Jag har löpande haft kontakt med Kulturrådet och informerat dem om situationen för bokhandeln. En del bokhandlare har ju haft stora försäljningsframgångar under pandemin, men för andra är situationen mycket utmanande pga stora försäljningstapp. Detta är Kulturrådet väl medvetna om och man uppmanar drabbade bokhandlare att söka stöd.

Kulturrådet har mycket bra information på sin hemsida och man kan bl.a. se ett webbinarium om stöden. Är ni ekonomiskt drabbade av pandemin och funderar på att söka stöd, så rekommenderar jag starkt att ni tar del av informationen och ser webbinariet.

Om ni funderar på att söka vårens krisstöd och vill ha ett bollplank, så ställer jag gärna upp. Ring eller maila, så hittar vi en tid att talas vid.

Maria Hamrefors

Ordf

Tel 070-601 92 05

Maria.hamrefors@booksellers.se